Translate

joi, iunie 8

despre silueta -2

Asa cum spuneam in postarea anterioara copierea antrenamentului cuiva nu ne va face sa aratam ca respectivul iar numarul motivelor pentru care se intampla asta e  mare si nu merita sa le insirui aici.
Rectific. Se merita . Am sa amintesc cateva :
-tipul somatic
-conditia fizica/capacitatea de efort sustinut
-dieta/modul de a ne hrani
-motivatia
-sustinerea apropiatilor
-temperamentul
-timpul liber
-nivelul de stress
-tabieturile
acum daca tot le-am amintit trebuie sa le si explic:
Despre primele doua am scris in prima postare , acum ma voi referi la felul in care ne hranim. De fapt aici e cheia succesului.
Am sa spun de la inceput ca dietele de tipul "pe baza de varza" sau tratamentele de ardere a grasimilor pe baza de produse farmaceutice sant gresite dpmdv si nu duc la rezultate sustenabile.
De ex. infometarea prin dieta cu supe de varza nu scade doar cantitatea de grasime din corp ci si de vitamine /minerale/proteine. Asa se face ca la sfarsitul unei astfel de cure de varza pofta de mancare va fi mai mare decat la inceputul ei . Refacerea rezervelor de minerale/vitamine nu e lafel de usoara ca pierderea lor iar asta atrage dupa sine si refacerea stratului adipos daca nu avem cunostinte despre nutritie coroborate cu o atenta analiza a raspunsului propriului organism ,in timp, la diverse feluri de alimentatie.
Mai simplu spus , o astfel de dieta va slabi organismul celui care o practica fara ca scaderea in greutate sa dureze in timp.
Ar putea spune cineva ca exista pastile cu vitamine /minerale  ce nu atrag dupa sine si refacerea stratului adipos numai ca produsele de acest gen , cele ieftine din farmacii ,nu refac nimic mai mult decat contul producatorului. Tot restul e marketing.
Practic trebuie sa eliminati INCET , IN TIMP [3 luni-1an ,poate chiar mai mult , dvs hotarati , dar respectati termenul hotarat !!], alimentele care va ingrasa precum si obiceiurile alimentare nesanatoase.
Orice graba va duce la abandonarea programului mai devreme sau mai tarziu si peste un timp veti fi la a nu stiu cata abandonare a cate unui program prea agresiv , ce altfel cu o abordare lejera ar fi dat nastere deja la rezultate.
 Nu santem perfecti , nu trebuie sa spere nimeni ca o hotarare luata va elimina greselile. Veti mai gresi" dar in timp asta se va intampla din ce in ce mai rar. Nu e vorba de nici o vina sau dezamagire a nimanui. Dvs hotarati lucrarea,faceti devizul , claditi [chiar daca uneori mai cade cate o caramida nu f. bine asezata]. Tot dvs faceti receptia lucrarii pentru ca apoi sa beneficiati de avantajele sale

Propuneti-va scopuri realiste.

De ex: -Azi nu mananc inghetata!
 In timp , marind intervalul veti putea renunta la un obicei sau aliment dand organismului ragaz pentru a se obisnui cu schimbarea ori pentru ca dvs sa-i gasiti un inlocuitor mai sanatos
Alimente la care ar trebui sa renuntam
- carne , [alta decat cea de peste slaba/alba]
-prajeli , salate cu mult ulei , maioneze , grasimi hidrogenate [margarina] precum si produsele care o contin
-alimente f dulci
-paine in exces

Inlocuiti unele mese cu fructe
Nu consumati lichide la masa ci doar la o distanta de minim 30 min
Masa de seara e la ora 19. Dupa acesta ora puteti consuma doar apa.Nu va culcati dupa masa nici ziua.
Nu va ridicati de la masa ghiftuiti. Fortati stomacul sa-si mareasca permanent volumul si asta va duce la un apetit din ce in ce mai mare. Persoanele cu mari probleme de greutate recurg la operatia de micsorare a volumului stomacului din acest motiv, dar nici flamanzi nu trebuie sa terminati masa pentru ca nu veti reusi sa respectati orarul meselor de dvs stabilit =multe mese pe zi. Asta inseamna ca stomacul sa lucreze fara pauza aproape.
Corect este -"Aproape satul"


                                                               va urma




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu