Translate

vineri, august 9

What a wonderful world !

Sa incepem cu inceputul ! De fapt primul ar fi trebuit sa fie cainele insa am scris deja cate ceva despre acest subiect din perspectiva traiului la tara, asa cum il vad eu. Iar daca ar fi sa vorbim despre viata alaturi de un caine [atunci cand el nu sta afara in lant],ar dura cam mult. Asa ca :

1- Ukulele



La inceput a fost chitara. Scurgerea timpului, necesitatea usurintei de transport precum si faptul ca nu mai visez de mult sa fiu un al doilea John Lee Hooker [dealtfel nici nu am reusit vreodata sa ma bronzez atat de intens],m-au facut ca renunt la acest instument care necesita mult studiu si f. serios, in favoarea ukulele care ofera un raport mult mai bun intre studiu[impropriu spus] si bucurie/satisfaction"
Cea mai buna dovada a faptului ca am facut alegerea corecta consta in faptul ca timp de 17 ani nu am reusit sa-mi invat sotia sa cante la chitara ,iar la ukulele a invatat un cantec in prima saptamana. [Vremuri-Pheonix ]
Inca nu inteleg de ce nu exista la noi in tara grupuri de muzicieni profesionisti sau de copii care sa cante la acest instrument minunat si usor de invatat.

Deci. Instrument din lemn [cele mai scumpe sant din mahon],avand 4 corzi din plastic [corzi moi,nu ne dor buricele degetelor de la ele],cu aspect ce aminteste de chitara,avand lungimea totala de 53-55cm la modelul sopran".E usor de acordat dupa un tuner/ukulele pe net. Poate avea rol de acompaniament sau solistic [mai greu].
Fiind de mici dimensiuni caliatea lemnului nu stiu daca are mare influenta insa mecanismele e bine sa fie din genul cu multiplicare[foto 1],pentru ca la modelul din foto 2 mecanismele aluneca" si dezacordeaza usor.
Ca o opinie personala, instrumentele fabricate la Reghin sant cel putin de calitatea unora mult mai scumpe , vandute de firme cu un marketing mai bun.
Gasiti pe you tube nenumarate filmulete cu oameni si orhestre[unele comice], care canta la acest instrumenet. ex :
-Whole Eart Nuclear Ukulele Orchestra" - [cantecul- "Russian Lullaby"]
-The ukulele Orchestra of a Great Britain [accente comice]
What A Wondweful World for the Ukulele [http://www.youtube.com/watch?v=YoBAiC3PVk]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu