Translate

miercuri, august 7

Pasiuni.

Scriu aceste randuri pentru cei care datorita tumultului vietii citadine, de care tocmai au scapat[sau vor sa scape],au uitat ca fiecare dintre noi este daruit cu anumite inclinatii pentru activitati care nu intotdeauna au o utilitate practica, dar care ne fac placere si pe care le numim pasiuni.
Stiu cum e sa uiti cateva zile de toate ale tale datorita oboselii sau problemelor de la serviciu pe care le aducem si acasa uneori, fara sa vrem. Asa cum stiu ca efortul si concentrarea necesare pentru interpretarea unei partituri la un instrument muzical au darul de a nu mai lasa spatiu liber in "memoria RAM" cu care santem inzestrati fiecare ,zona in care altfel ar rula fara incetare multiplicandu-se la nesfarsit ,grijile,temerile, insatisfactiile sau nazuintele obsedante.
Concentrarea de tip Yoga are pe langa alte caracteristici si pe aceia de a elimina gandurile negative. Pasiunile cu adevarat potrivite pentru fiecare dintre noi pot face acelas lucru atunci cand toata atentia noastra este canalizata pe fregventa activitatii in desfasurare.
Astfel un hobby care ne depaseste capacitatile [ex. vrem sa pictam dar nu intelegem perspectiva], va sfarsi prin a ne obosi , irita si crea insatisfactie. Un altul prea simplu pentru noi nu va reusi sa ne deconecteze. [ex.colectionarea unor
obiecte doar pentru ca asa am vazut la x"]
Alegerea corecta va fi aceia care ne va crea placere ,la care vom avea cu usurinta rezultate bune si care va reusi sa ne umple mintea cat mai mult nemailasand spatiu pentru probleme.
Omul nu este fericit scapand complet de griji [fiindca asta nu se poate],ci uitand de ele cate au mai ramas.
Sa luam ca exemplu pescuitul : cati dintre dv.v-ati mai amintit de factura la lumina sau de programarea la dentist in timpul unei partide de pescuit la oblet unde abia daca e timp de schimbat rama sau viermusul ce de multe ori sant inoite doar atunci cand pestii au lasat carligul complet gol ?
De cate ori in timpul unei drumetii cu rucsacul pe munte ,unde la tot pasul va intampina noi imagigini tot mai frumoase ,garnisite cu aer ozonat si apa de izvor, v-ati mai amintit de discutiile cu soacra ori de seful care va nedreptateste.
Ce pictor aflat in fata panzei care-si cere desavarsirea credeti ca si-ar mai aminti de sine, sau ca are pensula legata de mana datorita paraliziei atunci cand picteaza anemone ?
Prin ce alt mijloc mai facil credeti ca ati putea obtine o asa de simpla si profunda deconectare de la un matrix"tot mai acaparator ca printr-o pasiune ?

Tot ce trebuie sa faceti este sa experimentati ! Stiu ca suna ca o platitudine dar nu pot ocoli expresia: 'Sa va cunoasteti pe voi insiva.'
Sa descoperiti pasiunile care va completeaza personalitatea si va fac sa redeveniti pentru un timp copilul lipsit de griji care ati fost ,asa cum o piesa de puzzle de mult uitata revine la matca intregindu-va.

Nu va jenati sa intrati intr-o librarie ca sa cumparati pentru voi o acuarela si un bloc de desen ,sau o ukulele dintr-un magazin muzical,chiar daca pentru asta e nevoie sa probati sunetul instrumentului si nu aveti habar de cum trebuie sa sune.
Pasiunile va deschid in fata un nou univers , simplu, placut ,lipsit de griji si nu trebuie sa intrati acolo cu frica.
Experimentati !
Poate undeva intr-un magazin cu articole sportive va asteapta un caiac cu care veti ajunge pe ape in locuri de care acum nici nu stiti ca exista si care ar putea deveni zestrea cea mai draga pe care o veti lasa candva copiilor.
Ati putea renunta la asa ceva din comoditate ,sau de gura lumii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu