Translate

marți, august 6

Despre tipurile de corturi:

Cortul iglu : se monteaza usor ,rezista cel mai bine la vanturi puternice fiindca se poate deforma elastic , cel mai raspandit tip si totusi eu nu pot sa-l sufar ! Am sa ma explic :
-majoritatea corturilor de acest gen trebuie inchise complet in caz de ploaie , nu au ferestre si asta ne da un sentiment neplacut de submarin.
-La deschiderea usilor ,acestea trebuie neaparat legate sus fiindca altfel vor atrana aproape de mijlocul cortului. Daca avem doua intrari ,distanta dintre cele doua usi lasate in jos va fi de aprox. 90cm [cortul din prima fotografie a postarii anterioare]
- inaltimea maxima pe care o dau fabricantii se refera doar la un singur punct , iar acesta este si locul in care vom lega /atarma lampa. Asa se face ca atunci cand dorim sa ne schimbam de haine sau slip in cort,in intimitate, vor fi probleme.
-daca vom dori sa deschidem o usa la un cort iglu fara veranda pe timp de ploaie sigur vom avea apa in cort. Intai fiindca va ploua direct si apoi fiindca apa de pe usa se va scurge inauntru. Aceste lucruri se intampla fiindca usile se afla pe planuri inclinate.
-Aerisirile nu sant plasate in punctul cel mai inalt , datorita formei, iar asta impreuna cu volumul interior mic duc la temperaturi interioare in plin soare mai mari decat la cortul casuta construit din acelas material.
- mult mai multe cusaturi decat la cortul de tip casuta ,iar acestea [cusaturile]sant principalele vinovate de infiltrarea apei de ploaie
-betele elastice,nu sant chiar asa elastice si de cele mai multe ori raman curbate dupa doar cateva utilizari. [nu vorbim de echipament profesional f. scump]

Cortul tip casuta:
-se monteaza usor
-betele nu se pot deforma
-are aceiasi inaltime pe toata lungimea
-buna aerisire
-usi aflate in planuri verticale care nu obtureaza spatiul interior,nu aduc apa de ploaie in cort si pot fi deschise pe ploaie fiindca au streasina
-rezistenta la vant este buna daca e bine pozitionat [capatul inchis in directia vantului]
-ca dezavantaj-batul de sustinere anterior imparte intrarea in doua.


Cortul tip tunel combina avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de mai inainte ce sant usor de dedus
din cele scrise mai sus.

Cortul pentru familii mai numeroase este compus din mai multe incaperi. 2-3 dormitoare, zona bagaje[uneori etajata],veranda ,sufragerie"

Un comentariu:

  1. Pentru"Anonim"cel cu reclama mascata si remarci la adresa bloggerilor
    Nu toti tinem sa ne simtim superiori daca aflam de existenta unui primus mai rar sau la moda, ori daca megem cu cortul la munte si nu la mare. Daca asta inseamna limitare,..ma plec si las gloria celor cu paravan de vant.
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere